specialisatie

Francien van Daalen is gespecialiseerd in pastels, aquarellen, tekeningen en prenten en heeft haar naam gevestigd met de behandeling van moeilijke, delicate en complexe restauraties.

conservering

Conservering en restauratie van uiteenlopende objecten op papier en perkament. Van klein tot groot, twee- en driedimensionaal, oude en moderne kunst. Objecten variërend van pastels, aquarellen, tekeningen, kaarten tot waaiers, diorama’s, globes alsmede grote projecten op locatie waaronder behang met historische waarde en 1:1 werktekeningen van gebrandschilderde kerkramen.

advies

Adviezen op het gebied van expositie, klimaatbeheersing, transport en berging van objecten op papier en perkament.

conditie rapporten

Onderzoek en rapportage naar de conditie van objecten en collecties.

samenwerking

Francien van Daalen heeft een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Bij objecten samengesteld uit meerdere materialen wordt samengewerkt met restauratoren uit andere disciplines (schilderijen-, meubel-, textiel- en metaalrestauratoren). Op het gebied van onderzoek zijn goede contacten met de instellingen en instituten.

inlijsten

Fragiele objecten zoals pastels en driedimensionale objecten zoals waaiers en diorama’s worden altijd in het eigen atelier ingelijst. Voor het zuurvrij en stofdicht inlijsten alsmede de toe te passen lijsttechniek kan worden geadviseerd en bemiddeld en wordt samengewerkt met gevestigde lijstenmakers.

noodhulp

Directe noodhulp bij waterschade, brand en andere calamiteiten. Acute zorg voor de objecten, afgestemd op de specifieke omstandigheden. Na bereddering wordt aan de opdrachtgever, eigenaar of verzekeringsmaatschappij gerapporteerd en desgewenst advies gegeven voor verder herstel.